T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DÜZCE / MERKEZ - 100. Yıl Ortaokulu

100. Yıl Ortaokulu

Telefon
0380 514 20 71
Belgegeçer
0380 514 20 71
WEB
https://yuzuncuyilortaokuluduzce.meb.k12.tr
Adres
Karaca mah. 1335 sk. No13 Merkez/DÜZCE
Vizyon
Bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, insanî ve ahlâkî değerlere sahip, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak, Atatürk ilke ve inkılaplarına, T.C. Anayasası’ na ilgili kanun ve yönetmeliklere, demokrasinin ilkelerine uygun, milli kültür değerlerini tanıyan, takdir eden, benimsenmesine ve yayılmasına yardımcı olacak bireyler yetiştirmek. Soran, sorgulayan, arayan, araştıran, yeni çözümler üreten ve bunları gerçek hayat problemlerine sistem yaklaşımı ile uygulayan, yepyeni sonuçlar ve değerler ortaya çıkaran, kaliteye, her alanda önem vermek.
Misyon
Okulumuzda her veli, öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. Onlar ve biz kavramı yerine takım ruhuna inansın, takım arkadaşının eksiklerini tamamlamaya çalışsın. Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirinin öğrenmesine ve birbirinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. Hemen her alanda bilginin gücünü yanına alsın, bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilsin, paylaşıma ve işbirliğine açık olsun. İnsanlık değerlerinin önemini kavramış olsun ve öyle davransın. İyi bir eğitimin iyi, temiz ve güzel bir çevrede olacağı bilinsin. İdeal yaratmak isteyenlerin, öğüt vermekten ziyade örnek olması gerektiği bilinsin. Öğretim için; Eğitim öncelikli hedefimiz olmalı Okulumuzda, çalışanlar gerekenleri yaparken kendilerinden emin olsun. Çalışmalarımızın yarınlara dönük olduğunun bilincinde olsun. Zaman kavramının önemi kavranmış olsun ve işler tam zamanında ve olması gerektiği gibi yapılsın.
Başarılar
2023- 2024 eğitim öğretim yılında yıldız kız kros takımımız Düzce 1.si olmuştur. Bireysel tasnifte yıldız kız kros takımımızdan Nisa Nur Özbey sporcu öğrencimiz Düzce il 1.si, Sudenaz Yalçınkaya sporcu öğrencimiz Düzce il 2.si olmuştur. Yıldız erkek kros takımımız Düzce il 3.sü olmuştur. Bireysel tasnifte de Muhammet Karakaya sporcu öğrencimiz Düzce kros il müsabakalarında okullar arası şampiyonada 3. olmuştur. Düzce okul sporları yıldız kızlar müsabakalarında okulumuz kız basketbol takımı 4. olmuştur. Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen resim yarışmasında Melisa Yılmaz il 1.si olmuştur. Öğretmenler günü konulu resim yarışmasında Medine Berra Çetinkaya il 1.si olmuştur. 112 acil etkinlikleri konulu resim yarışmasında Zehra Nazari Düzce 2.si olmuştur. 2022 yılında Türkiye Satranç Fedarasyonu tarafından düzenlenen satranç turnuvasında küçük kızlar kategorsinden kız takımımız Düzce Şampiyonu olmuştur.
Öğretmen :20
Öğrenci :210
Derslik :11
Kütüphane Kitap Sayısı :723
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08.40 - 15.10
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Toplu taşıma araçları geçmektedir.
Servis Bilgisi
Servis Yoktur
Yerleşim Yeri
Karaca Mah. 1335. Sk. No:13
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl merkezinde
Kontenjan Bilgileri
Sınıflarımızın küçük olmasına bağlı olarak en fazla 220 öğrenciye eğitim hizmeti verilebilmektedir.
Okulun Sınav Başarı Durumu
2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 42 öğrenci mezun olmuştur. 1 öğrencimiz Fen Lisesi olmak üzere toplam 4 öğrencimiz sınavla öğrenci alan okullara yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
Akıl ve Zekâ Oyunları Satranç Futbol Basketbol Badminton Basketbol Badminton Voleybol
Bilimsel Etkinlikler
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları için hazırlık çalışmaları devam etmektedir.
Proje Çalışmaları
E-Twinning Erasmus Plus Okul Ortaklığı Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Anadolu Mektebi Yazar Okumaları
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Erasmus Plus E-Twinning
Diğer Hususlar
Drama Ders Dışı Eğitim Faaliyeti, Görsel Sanatlar Ders Dışı Eğitim Faaliyeti, Blok Tabanlı Robotik ve Kodlama Kursu, Kuran-ı Kerim Kursu, Dikiş Nakış Kursu, Halk Oyunları Kursu Okulumuzda Yapılmaktadır.
Yazdır